CV-ketel onderhoud

De CV-ketel zorgt voor warm water en zorgt ervoor dat het comfortabel warm in uw woning is. Vooral in de winter is het erg vervelend als u problemen heeft met uw CV-ketel. Toch ontstaan CV-problemen vaak in de winter, en dan vooral in het begin van de winter. Dit is niet zo gek, want in de zomermaanden hoeft de CV-ketel niet zo hard te werken. Begint het ineens weer koud te worden, dan moet de CV weer extra zijn best doen. Het kan zijn dat er dan problemen ontstaan. Dit voorkomt u met periodiek onderhoud. Met regelmatig onderhoud zorgt u ervoor dat de kans dat onderdelen van de CV-ketel verroesten of onnodig slijten vele malen kleiner wordt.

 

Wat gebeurt er tijdens een onderhoudsbeurt?

Tijdens een onderhoudsbeurt kijkt een monteur uw CV-ketel helemaal na. De ketel wordt gecontroleerd op waterdruk en hoeveelheid lucht en opnieuw afgesteld als dit nodig is. Daarnaast wordt het verwarmingssysteem bijgevuld en ontlucht. Ook maakt de monteur de brander helemaal schoon en kijkt de monteur of de ketel en de plek waar hij hang voldoet aan alle veiligheidseisen. Denk aan controle van de gasaansluiting, controle van het afvoerkanaal en controle van diverse beveiligingen.

 

5 redenen voor cv ketel onderhoud

Onderhoud laat de cv ketel zo goed en veilig mogelijk werken. Zo gaat je verwarmingsketel langer mee. En bespaar je stookkosten. 
Een goed onderhouden cv ketel: 

1. Heeft minder kans op storingen.
2. Gaat langer mee.
3. Geeft een hoger rendement, dat scheelt stookkosten.
4. Verbrandt gas beter, dat is beter voor het milieu.
5. Is veiliger en stoot minder CO2 uit.

 

Storing cv ketel

Zonder regelmatig cv ketel onderhoud wordt het apparaat vuil van binnen. Dit verhoogt de kans op storingen en verhoogt de uitstoot van ‘broeikasgas’ CO2

 

Rendement daalt

Doordat je cv ketel vervuild en ontregeld raakt, daalt het rendement. Dat kan oplopen tot 10%.

 

Verzekering en onderhoud

Er zijn brandverzekeringen of opstalverzekeringen die regelmatig cv ketel onderhoud verplichten. Als je brandschade claimt, moet je kunnen aantonen dat cv ketel onderhoud heeft plaatsgevonden.

 

Garantie

Regelmatig onderhoud is vaak ook van belang om aanspraak te kunnen blijven maken op de fabrieksgarantie. Lees dat na in de garantievoorwaarden.
Regelmatig onderhoud helpt dus mee aan een betrouwbare, veilige en zuinige werking van je cv ketel. Daarom is het verstandig om te denken aan een cv ketel onderhoudscontract bij Van Mierlo Installatietechniek.